5 Tips voor rijden met harde wind

harde wind

harde wind

Schade aan een auto door windstoten: het komt vaker voor dan u misschien verwacht. Denk aan schade door een portier die uit uw handen waait of door een afgeknapte tak. Hoe verkleint u de kans op windschade? Dat leest u in onze 5 tips. Ook handig om te weten: hoe is schade door windstoten verzekerd?

5 TIPS BIJ WINDSTOTEN

Laat u niet verrassen door harde windstoten. Schade kunt u niet altijd voorkomen, maar onderstaande tips helpen u om de kans erop te verkleinen.

1: Harde wind? Beide handen aan stuur

Alle auto’s vangen wind, het ene model wat meer dan het ander. Vooral voor zijwind zijn diverse auto’s zeer gevoelig. Houd bij harde wind daarom beide handen aan het stuur en pas uw snelheid aan.

2: Let op motors en fietsers

Alle tweewielers, zoals motorrijders, bromfietsers en fietsers, zijn gevoeliger voor windvlagen. Houd goed afstand, want een windstoot kan een motorrijder of fietser onverwacht opzij blazen.

3: Rukwind bij vrachtwagens

Haalt u een vrachtwagen in of rijdt een tegemoetkomende vrachtwagen u voorbij? Reken dan op een rukwind. Houd hier rekening mee door uw snelheid aan te passen en beide handen aan stuur te houden.

4: Houd uw portier vast

Ook bij het uitstappen kan de wind nog voor verrassingen zorgen. Houd uw autodeur goed vast bij het uitstappen, zodat deze niet uit uw hand waait. Hetzelfde geldt bij de klep van de kofferbak: ook die kan door een flinke windstoot beschadigd raken.

5: Kijk uit waar u parkeert

Voorspelt de weersverwachting windstoten? Parkeer uw auto dan bij voorkeur in een garage. Blijf uit de buurt van bomen. Omgewaaide bomen en afgebroken takken kunnen heel wat schade aan uw auto veroorzaken.