Rijlessen

Er zijn verschillende soorten rijlessen die je kunt nemen bij Rijschool Roza Rietveld. De proefles en de verjaardagsles kunnen echter maar 1x gebruikt worden. Je kunt ze niet allebei gebruiken. Al deze rijlessen worden gegeven in de omgeving van het Westland, Hoek van Holland, Rijswijk en Den Haag. Klik op 1 van de volgende lessen voor meer informatie over die rijles of rijlessen.

Lessen bij Rijschool Roza Rietveld

Voor de lessen wordt je standaard opgehaald bij je huis, maar je kunt er ook voor kiezen om je te laten ophalen van je werk of van school. De eerste les, of dat nou een proefles, verjaardagsles of normale eerste les is, begint altijd met voertuigbeheersing. Je leert eerst omgaan met de auto voordat we ons gaan focussen op de rest van de te leren onderdelen. Om het voertuig het snelst onder controle te krijgen gaan we de eerste paar lessen rijden in de omgeving waar jij bekend bent en zullen we nog niet de snelweg op gaan. Een goed voorbeeld hiervan is voor mensen die uit omgeving van het Westland komen en niet vaak in aanraking komen met het verkeer buiten dit gebied.

Voorbereiding op het praktijk examen

Als de eerste paar lessen voorbij zijn en je hebt de auto al goed genoeg onder controle dan gaan we naar Rijswijk naar het CBR. Dit is de plek waar jij examen zult doen. We zullen de rest van de lessen allemaal in de omgeving van het CBR doorbrengen. Hier zul jij uiteindelijk ook een examenroute moeten afleggen dus dan is het erg in je voordeel als je de omgeving rond het CBR in Rijswijk goed kent.