Rijlessen

rijschool roza rietveld rijles

Rijlessen bij Rijschool Roza Rietveld

Voor de lessen wordt je standaard opgehaald bij je huis, maar je kunt er ook voor kiezen om je te laten ophalen van je werk of van school. De eerste les, of dat nou een proefles, verjaardagsles of normale eerste les is, begint altijd met voertuigbeheersing. Je leert eerst omgaan met de auto voordat we ons gaan focussen op de rest van de te leren onderdelen. Om het voertuig het snelst onder controle te krijgen gaan we de eerste paar lessen rijden in de omgeving waar jij bekend bent en zullen we nog niet de snelweg op gaan. Een goed voorbeeld hiervan is voor mensen die uit omgeving van het Westland komen en niet vaak in aanraking komen met het verkeer buiten dit gebied.

Voertuigbeheersing

Je leert eerst hoe je moet sturen en gas geven. Daarna gaan we verder met remmen en schakelen. Dit is de meest veilige volgorde om het autorijden onder de knie te krijgen. De rijinstructrice heeft dezelfde pedalen als jij hebt bij je voeten, dus wanneer jij bijvoorbeeld alleen stuurt doet zij de rest. Zij kan hiermee ook jouw fouten corrigeren en gevaarlijke situaties uit de weg gaan.

Voorbereiding op het praktijk examen

Als de eerste paar lessen voorbij zijn en je hebt de auto al goed genoeg onder controle dan gaan we naar Rijswijk naar het CBR. Dit is de plek waar jij examen zult doen. We zullen de rest van de lessen allemaal in de omgeving van het CBR doorbrengen. Hier zul jij uiteindelijk ook een examenroute moeten afleggen dus dan is het erg in je voordeel als je de omgeving rond het CBR in Rijswijk goed kent. De reden dat we altijd 2 lessen combineren komt dus ook hierdoor, het duurt namelijk enige tijd om van jouw huis naar Rijswijk te komen(als je niet toevallig daar al woont). Hierdoor wordt er dus beter gebruik gemaakt van de lestijd. ┬áDe lessen zullen dus afgestemd zijn op het praktijk examen wat jij uiteindelijk moet afleggen bij het CBR in Rijswijk. Meer informatie over het praktijk examen kun je vinden op de pagina ‘Praktijk’.

Meer informatie of gelijk een afspraak maken?

Ben je enthousiast geworden en wil je gelijk een afspraak maken voor een proefles? Meer informatie nodig? Je kunt hiervoor bellen naar het onderstaande nummer.

06-23917999